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Frequently Asked Questions 

 

Q. (1)    whether the GST Audit is a statutory obligation? 

Ans.       Yes if your turnover is above 2 Cr. 

Q. (2)   Under CGST Rules 2017, CHAPTER XVI, Section 138(e-way rules), If an unregister 

supplier under GST Act supplies goods(value more than 50,000) to an unregistered 

buyer then Is it mandatory to issue an e-way bill and if yes then what is the 

procedure for the same. 

Ans.       Yes, E-way Bill is to be generated from the Portal. 

Q. (3)    presently whether the E-Way bill has been issued for Inter State movement of goods 

or Inter and Intra State movement? 

Ans.     Interstate rules are very clear. and for Intra state it depends on which state you are 

belong to. 

Q. (4)    Whether e way bill applicable on end user? 

Ans.      E-way bill is to be generated by the supplier as per the Tax Invoice issued by him. 

Either the buyer or transporter can issue E-way bill. The end user - i.e. customer has to 

accept or reject the e-way bill. 

 

 

 


