
GST not leviable on employees' portion of canteen charges collected 

by employer and paid to canteen service provider: AAR 

   

Facts of the case - Authority for Advance Rulings, Gujarat Zydus 

Lifesciences Ltd., In re - [2022] (AAR - GUJARAT) 

  

 The applicant was engaged in manufacture, supply and distribution of 

pharmaceutical products and approx. 1200 employees were working in its 

factory. It provided canteen facility to its employees at subsidized rate. It filed 

an application for advance ruling to determine whether GST would be required 

to be paid on such subsidized deduction.  

      

Decision of the case: 

 

 The Authority for Advance Ruling observed that part of charge would be 

borne by applicant and balance amount would be deducted from salary of 

employees and paid to canteen service provider. However, no profit margin 

shall be retained by the applicant and the applicant would be providing 

canteen facility to its permanent employees as per contractual agreement 

between employee-employer relationship.  

 

 As per CBIC Circular No. 172/04/2022-GST, perquisites provided by 

employer to employee in terms of contractual agreement would not be 

subjected to GST. Therefore, it was held that GST would not be leviable on 

employees' portion of canteen charges deducted/collected by employer and 

paid to canteen service provider. 

 


